Vragen en/of problemen?Heb je een vraag over TomTom HOME? Of misschien probeer je een update te installeren maar lukt het niet? Reageer dan hieronder met een bericht. Wij helpen je graag met je probleem en/of vraag!

Let op: onze website is op geen enkele manier verbonden aan TomTom. Onze website biedt onafhankelijke informatie over het updaten en het gebruik van TomTom navigatiesystemen.202 gedachtes over “Vragen en/of problemen?”

 1. mijn go 50 gaat niet verder dan taal instellen, deze neemt het wel aan maar het loopt dan vast.
  Meerdere keren reset gedaan maar het blijft het zelfde doen.
  Iemand een idee hoe dit op te lossen???

 2. Hallo, heb een Tomtom one XL en regelmatig aangesloten op pc ivm update maar al gemerkt dat op de een of andere manier toch niet alles vernieuwd word. Wat kan ik hieraan doen?

 3. Goede middag
  Ik heb momenteel een tomtom start 60 met hierop personenwagen navigatie west europa met flitsers ,
  en zou graag willen weten of het mogelijk is om op deze start 60 , truck navigatie te installeren, en zo ja, wat dit ongeveer gaat kosten.
  Alvast bedankt voor uw reactie.

  Met vriendelijke groet, Twan

 4. Beste Lezer,
  Hoe kan ik de TomTom Carminat Live van mijn Renault Megane overdragen aan een nieuwe eigenaar voor bv. voor het updaten van kaarten ?

 5. Beste,
  de Nederlandse ingesproken teksten over Franse steden, gemeenten zijn voor 90 % in een onbegrijpelijk Frans ingesproken. Het is duidelijk dat de “Nederlander” geen kaas heeft gegeten van de Franse taal. Er is maar één remedie : de “inspreker” laten begeleiden door iemand die de Franse taal wel machtig is. Gelukkig kan ik raden wat de ingesproken tekst betekent, ik ben echter overtuigd dat dit voor de meeste mensen een echt probleem is. Brengt het niveau van de overigens uitstekende kwaliteit van de toestellen naar een bedenkelijk niveau. Voor praktische hulp kan je steeds bij mij terecht. Ik verwacht een antwoord. Vriendelijke groeten, Gilbert E.A. Baudu.

 6. Goedenavond,

  ik heb een TomTom One/XL en heb sinds enige tijd problemen bij het navigeren.
  Als ik na “navigeer naar” klik op “adres”, lukt het nog. Maar als ik daarna kies voor “stadscentrum” of “straat en huisnummer”, reageert de TomTom niet meer. Wat kan ik hieraan doen?
  Alvast bedankt!
  Met vriendelijke groeten,

  Ineke

 7. ik heb onlangs de kaart update voor de Benelux aangeschaft en deze op mijn tomtom live geïnstalleerd.
  echter de update is niet actueel wegen die er al vijf jaar liggen worden door tomtom niet herkend b.v de oprit naar de A4 vanuit richting Hoofddorp.
  de kaart van de Benelux staat ook niet meer in m,n update lijst zodat ik het nogmaals kan proberen.
  is het niet up to date zijnde van de tomtom kaarten een bekend probleem zo ja hoe kan ik de aanschafprijs
  van deze kaart terug krijgen

  1. De Tomtom live Benelux kaart zal ongetwijfeld verbeterpunten bevatten. De vernieuwde A4 zou voor zover ons bekend (eind 2015) in 2016 zijn bijgewerkt op de tomtom kaarten.

 8. Ik probeer TomTom home te installeren maar verder dan de “TomTomHOME2winlatest.exe” in m’n downloads zetten kom ik niet. Als ik hierop click gebeurt er niets.
  Doe ik iets verkeerd?

 9. na update tomtom start 60, geeft hij geen geluid meer , welke stem ik ook probeer te kiezen , zelfs nieuwe stemmen instaleren helpt niet en reset ook niet ?hoe kan ik de software volledig terug installeren en waar te vinden ?

 10. Ik wil mijn TomTom bijwerken en updaten maar krijg elke keer de melding dat hij niet is verbonden met de computer.
  Op de tomtom zelf staat er echter dat hij is aangesloten. Wat te doen ?

 11. Kaartupdate op mijn TomTom-home geprobeerd uit te voeren. Moest betalen, maar zowel Ideal als PayPal werkten niet. Na invullen gegevens gebeurde niets meer (scriptmelding, script gestopt/script toegestaan: niets). Dus als de bliksem beide wachtwoorden veranderd. Bedankt, dan maar geen kaartupdate. Ik ga over op mijn IPhone voor de navigatie. Succes verder, TomTom.

 12. Hallo,
  Ik heb de tomtom one IQ routes.
  ( 4EK0.001.01)

  Maar ik heb m netjes via TOMTOM home geupdate, maar nu krijg ik een probleem dat hij die map niet kan opstarten.. wat moet ik doen?

 13. Beste
  Ik heb begin juni 2017 mijn Tomtom ge-updated en vorige week is deze uit mijn auto gestolen.
  Kunnen jullie hier iets mee doen??
  Mvg.
  John

 14. Het is via TomTom HOME mogelijk kaarten en extra services te selecteren. Deze gaan ook keurig in het winkelmandje, maar afrekenen is niet mogelijk. Alle opties geprobeerd maar niets werkt. Paypal geeft een script-error en via iDeal loopt de procedure ook dood.

  1. Idem hier. Wilde kaartupdates betalen (Windows 7), scriptmelding bij PayPal en Ideal. Verder geen actie meer. Dus als de bliksem mijn bank-inlogcodes gewijzigd. Bedankt.

    1. Ja ik heb alles opnieuw opgestart, betalen via paypal geeft een script error en bij ideal blijft alles leeg zodra je bij je bank inlogt.

 15. Ik heb mijn MyDrive connect geupdatet naar versie 4.1.5.3181.
  Wanneer ik MyDrive nu open kan hij geen verbinding krijgen met het internet.

  Ik kan mijn go 50 nu niet updaten

 16. Heb vanavond een bericht geplaatst dat de Home installer onder Vista niet wilde starten. Probleem is inmiddels opgelost. Als je de eigenschappen van het installatiebestand opent zie je onderaan dat het door Windows geblokkeerd wordt omdat het van een andere computer afkomstig is. Je kunt die blokkering opheffen. Dan start het op en wordt Home geinstalleerd en het updaten verloopt prima.

 17. Wil mijn TomTom updaten.
  Krijg een mededeling dat er een belangrijke update voor TomTom home beschikbaar is (111,4Mb)
  Als ik die download krijg ik een mededeling dat de update geslaagd is met een groen vinkje.

  Maar daarna krijg ik weer precies dezelfde mededeling in beeld en moet ik telkens dit proces doorlopen, zonder verder te komen
  Wat te doen??

  Groet
  Jack Strik

   1. Ik heb precies hetzelfde. Ik zie hier geen antwoord. Heb een TOMTom kaartje (navigatie van de Mazda 2 van febr 2014) Mijn computer is een mac. Wat moet ik doen want ik kom nu niet verder.

 18. Heb mijn tomtom start 50 upgedate , nu zit er in het menu een extra teken voor opnemen.
  kan het aanzetten en stopzetten.
  wie of wat kan ik daar mee opnemen en waar kan ik dat terug zien.

 19. Ik heb allereerst nog nooit zo’n droevig systeem als TomTom meegemaakt.

  Nu dat uit mijn systeem is, wil ik graag op een duidelijk manier te weten komen ik TomTom Live services die ik zojuist voor €99,- heb aangeschaft, op de kaart van mijn Renault kan krijgen.

  TomTom Home ziet mijn kaart niet en op de uiterst sneue website kom ik er ook niet uit. Klantenservice is uiteraard alleen op kantooruren geopend, wanneer mensen die navigatiesystemen nodig hebben voor hun werk, juist, aan het werk zijn.

  Ik ben zeer benieuwd of hier wel gereageerd gaat worden.

  Met vriendelijke groet

 20. Ik heb een nieuwe kaart van mei 2017 gekocht voor mijn Garminat TomTom in mijn Megane van 2010.
  Ik kan mijn thuis bestemming niet invoeren. Thuislocatie bij lichtgrijs.
  Hij staat wel bij mijn recente bestemmingen maar kan deze niet naar thuislocatie verplaatsen. Wat moet ik doen?

 21. alle plaatsnamen en straten ontbreken op mijn routeplanner

  dank u voor een antwoord& oplossing voor mijn probleem

  werk met mac ,, zijn pas onlangs verdwenen

 22. Dag,

  Ik heb in 2014 een update gekocht. Toen heb ik de kaart van Noord-Europa niet geInstalleerd.
  Hoe kan ik d ekaart alsnog installeren?

  Groet,
  Joost

  1. Beste Joost, heb je nog een inlog op tomtom home voor de kaart van Noord Europa? Als je deze online hebt gekocht zou je deze misschien nog kunnen installeren. Het is echter wel lang geleden, dus of je deze installatie nog kunt doen lijkt me onzeker.

 23. /Users/theo/Desktop/Schermafbeelding 2017-05-13 om 16.05.59.pngi
  iedere keer als ik de website TomTOMHome open,bv om te upgraden, krijg ik een foutmelding te zien.
  Die krijg ik niet weg en duikt in alle volgende sites van TomTom weer op.
  Ik wordt hier behoorlijk gestoord van.
  Het betreft een GO 930

 24. beste,

  ik heb geprobeerd om mijn tomtom te updaten maar dat is mij niet gelukt. ik kan nergens vinden hoe of wat je kan installeren en de tomtom home reeds geinstalleerd maar dan nog niks.
  wat moet ik nu doen

 25. Hallo, ik heb de kaart van midden Europa geïnstalleerd op mijn tomtom, maar polen staat er niet op terwijl dit wel in de lijst staat

  1. Beste Huub, het is mogelijk om delen van een hele kaart te installeren op je Tomtom. Het kan zijn dat Polen niet is aangevinkt bij de installatie. Kun je dit controleren?

  1. Beste Pfaff, voor reparatie Tomtom is het wel handig om te weten welke Tomtom je hebt. Wat zijn de problemen die je ervaart?

  1. Beste Thijs, voor een zelfgemaakte route Tomtom XL zou volgens mij mogelijk moeten zijn. Het kan in elk geval door het zelf in te voeren. Dit heet in de Tomtom XL reisplanner. In het online Tomtom XL handboek staat dit op bladzijde 44 beschreven. Volgens mij kan je ook een route maken in een programma als Tyre en deze dan uploaden naar je tomtom. Dat laatste heb ik zelf nooit gedaan, maar ik lees op andere fora dat het mogelijk zou zijn. Succes!

   1. De reisplanner bestaat niet om mijn Tom Tom. Ik kan mijn zelf gemaakte routes wel in de map “itn” slepen maar op de Tom Tom is de reisplanner niet zichtbaar.

 26. Geachte mevrouw / heer,
  Het navigatie systeem van het vervangende toestel dat u mij op 7 maart stuurde werkt gelukkig weer perfect. Echter ik kan het toestel niet vastzetten op het dashboard, omdat de blokkeerring niet in de blokkeerstand komt.
  Helaas werkt het E-adres tomtom_nl@mailgb.custhelp.com niet
  Gaarne uw hulp i.v.m. de blokkering!
  Met vriendelijke groet,
  Jan

 27. onlangs TomTom carminat geupdate.
  Keurig gedownload en het hele proces voltooid, inclusief de betaling van € 59 voor de Live versie gedurende een jaar.
  Er blijkt echter niets veranderd; de nieuwe verkeerssituaties worden nog steeds niet herkend ?
  Rar, ra, wat is er mis gegaan ?

  1. Beste INgrid, welk account wil je exact opheffen? Gaat het om een betaald account of alleen dat je met een mailadres geregistreerd staat?

    1. Hallo Ingrid, als je definitief je gegevens van Tomtom home wilt laten verwijderen onderneem je de volgende stappen, via mytomtom.

     1.Klik op Contact binnen mytomtom
     2.Selecteer je tomtom systeem en meld je aan met je MyTomTom-account.
     3.Klik op E-mail ons en klik vervolgens op Ik wil een nieuwe e-mail sturen.
     4.Typ bij Onderwerp ‘Wis mijn account’ in.
     5.Typ bij Vraag je naam en e-mailadres in. Als je ons wilt helpen onze service aan klanten te verbeteren, laat ons dan weten waarom je je account wilt verwijderen.
     6.Klik op Doorgaan om je verzoek in te dienen bij onze klantenservice.

     Daarna kun je dus niet meer met Tomtom communiceren over je account. Succes

     1. Jammer hoor. Via Contact verschijnt geen “e-mail” en dus ook niet “ik wil een nieuwe e-mail sturen”. Even mijn account verwijderen wordt wel erg moeilijk gemaakt. Waarom geen link naar “verwijderen” op de homepage?!

     2. Beste Ingrid, via dit forum kun je uiteraard niet je account verwijderen. En ik begrijp dat Tomtom verwijderen erg lastig wordt gemaakt. Via de Tomtom helpdesk zal dit wel mogelijk zijn.

     3. Mijn reactie is verdwenen. Hoe kan dat?
      In ieder geval is het zo dat ik geen link “e-mail” in beeld krijg en dus ook niet “ik wil een nieuwe e-mail sturen”. Behoorlijk moeilijk dus om mijn account te verwijderen. Waarom geen link op de homepage “verwijderen account”?
      Ik heb ook via zoeken getracht erachter te komen, maar helaas.

 28. Hallo .
  Wanneer il mijn TomTom one installeer kom ik niet verder dan Bram, daarna gaat het scherm op zwart. Heeft er iemand een idee waar dit aan ligt ??

  Groet Pauluz

 29. Hallo Tom Tom, ik heb de Go 60 gekocht in December2015. Serie nr. VC6415F01678(0).
  Ik heb die aangeschaft omdat wij onze vorige de Mio steeds via betaling moesten updaten.
  Bij de Go 60 zou levenslang gratis update zijn, maar telkens als ik die wil updaten krijg ik de melding dat ik moet betalen. Hoe is dit mogelijk??? Indien dit waar is , dan is het bedrog en had ik even goed de Mio kunnen houden, want die deed het nog prima

  1. Klopt het dat je daar de Lifetime abonnement bij hebt afgesloten? Dan zitten er 4 gratis updates per jaar bij Tomtom. Zonder dit abo helaas geen Go 60 updates, tenzij betaald.

 30. Hallo,

  Ik heb mijn TomTom XL IQ Routes proberen te updaten via TomTom HOME 2 (MyDrive Connect zag ‘m op de één of andere manier niet). Update proces is zonder problemen uitgevoerd, maar ik krijg nu de melding:
  Probleem met deze kaart – Je kunt deze kaart niet gebruiken op dit navigatiesysteem Europe_Central-910
  Ik was volledig in de veronderstelling dat ik een backup had, maar helaas ….
  Heeft iemand een suggestie?

  Alvast hartelijk dank,
  Roel

 31. Hallo,

  Ik heb een Tom Tom GO 630
  Als ik hem aandoe krijg ik het beeld juridische kennisgeving. daarna moet je op akkoord drukken.
  De Tom Tom reageert niet meer op het aandrukken.
  Ik heb het apparaat al ruim 2 uur aan de lader gehad, gereset maar hij reageert niet op het aantikken op de Tom Tom
  Hoe nu verder is mijn vraag.

  1. Hallo Peter, heel vervelend. Het lijkt er op dat er een probleem is met je touch screen.
   Je kunt het beste met de bon en opgeladen tomtom naar de winkel gaan waar je deze hebt gekocht.

 32. beste TomTom
  ik wou mijn navigatie updaten ( tomtom ridere 2nd rdition) en kreeg eerst te lezen dat mijn tomtom home een update nodig had na dat ge daan te hebben wou ik mijn navigatie een update geven en vroeg om mijn account wachtwoord maar was deze vergeten. via de link een nieuwe aan gemaakt maar deze herkent hij niet. dus deze handeling herhaald en met het zelfde tot gevolg. hoe nu verder te handelen.

  vriendelijke groet Jan Praat

  1. beste TomTom het hier boven beschreven probleem is opgelost. na dat ik het later op de avond nog eens geprobeerd heb. bedankt voor de moeite
   jan praat

 33. TomTom Go 920 T
  Bij downloaden van nuttige plaatsen, nu reeds enkele dagen en weken, steeds fout meldingen nummers
  49015560 & 490511758 enz.

  Wat is er aan de hand bij Tom Tom ? Doen ze er iets aan of laten ze zoals het was ???

 34. Beste helper,

  Na de update van mij TomTom XL blijkt er geen kaart meer te zijn. Hoewel TomTom home mij laat weten dat er 66 bewerking plaats vonden aan mijn kaart. Hoe vind ik mijn kaart weer terug? Het betreft hier de kaart van Noord Europa die ik juni 2015 aanschafte.

  Dank voor uw reactie

 35. Heb inmiddels Tom Tom Home versie: 2.9.94.450 geïnstalleerd op mijn Go500, maar kan daar door
  niet meer vanaf de computer gebruik maken van de Tom Tom Routeplanner.
  Geeft aan: Je kunt deze functie niet gebruiken, omdat je navigatie systeem dit niet ondersteunt.
  Lijkt mij niet geheel juist, daar ik dit al vele jaren heb gebruikt, en wordt door deze update beperkt
  in mijn gebruik van mijn navigatie systeem wat ik als consument dan ook wil laten toetsen bij de consumentenbond.

 36. Hallo, na de laatste update van mijn tom tom start kom ik niet verder dan het scherm om de bestemming in te voeren, als ik dan de straat en plaats intoetst blijft deze hangen en na enege tijd start hij weer op. wat kan ik doen om dit goed te krijgen..

 37. mijn tom tom xl live is de spraak in het nederlands maar de aanwijzingen zijn in een voormij onbekende taal hoe krijg ik de aanwijzingen weer in het nederlands

 38. heb een nieuwe GO6100 gekocht en wou op mijn tomtom een wijzeging van kaart zone na het instaleren hier van geeft hij aan dat er kaarten beschikbaar zijn via mijn Mydrive Connect kan ik geen back op maken dan tomtom Home geplaats op mijn computer maar alsik mijn tomtom aansluit herkent hij mijn Go6100 niet en gaat hij altijd terug naar mijn MyDrive Connect daar kan ik geen backop met maken
  hoe los ik dat op

 39. mijn navigatiesystemen worden niet herkend, er blijft en rood kruis op de tomtom staan
  Eerde sloot ik hem aan op de computer en dan reageerde het meteen. Kan het ook te maken hebben met Windows 10?

 40. Beste,

  Ik heb in 2013 een nieuwe tomtom tt start 25 eu 3yr m gekocht.
  En nu wil ik hem een update geven. Alleen zie ik dit type
  er niet bij staan. Kunt u me helpen om hem up te daten?
  Het gaat om model 4en52 z1230.
  Bij voorbaat dank.

 41. goede avond
  ik heb een vraag ik heb een tomtom xl live deed het prima tot dat ik heb vandaag een update heb gedaan nu geeft hij steeds aan > je kunt deze kaart niet gebruiken op dit navigatiesysteem foutmelding 386 hoe kan ik het oplossen heb hem al gereset maar nog steeds geeft hij het zelfde aan

  gr

 42. Beste
  Kan mijn tomtom home niet installeren met windows 10
  Krijg de melding dat ” de handtekening is beschadigd of ongeldig”
  Weet iemand hoe ik tomtom home kan installeren

  Bedankt

 43. Hallo,

  Ik probeer tomtom Home op mijn computer (windows 10) te installeren. Ik krijg de foutmelding dat de handtekening van TomTomHOME2winlatest.exe beschadigd of ongeldig is. Hoe kan ik het nu installeren ?

  Mvg Linda

 44. Hallo allen,

  Werkt Tom-Tom home niet met windows 10?
  Heb home geïnstalleert maar het programma reageert niet wanneer ik mijn go 720 aan sluit.
  Maakt wel verbinding maar krijg geen home te zien.

  Mvg Dienke

 45. beste

  ik heb een tomtom xl
  ik heb problemen met het scherm als ik een letter moet intypen dan moet ik de letter ervoor nemen.
  het scherm is verplaatst hoe kan ik deze terug calibreren?

  mvg anton van winden

 46. 21-05-2016

  Geachte Lezer,

  Mijn vraag is relatief simpel: “Is er ook een kaart voor de TomTom One van/voor IJsland?”
  Ik zie uit naar uw reactie!

  Met vriendelijke groet,

  Erwin.

 47. Tomtom go 50 na upduten werkte het niet meer goed instellen van route oke maar niet spraak zaam maar volume vol open en onderwegen zelf restten en door schakelen in brussel plattegrond wij reden in de omgeving van luik hoe kunde we dit oplossen

 48. Na het veranderen naar een andere kaart op mijn TomTom Start kan ik bij Plan Route geen bestemming meer ingeven. Het scherm zwart en start hij opnieuw op. Ik heb een andere kaart weer teruggezet en herstel van back-up werkt ook niet.
  Hoe is dit op te lossen?

 49. Het probleem met het wachtwoord is nog steeds,dus mensen een nieuw account niet langer dan 15 karakters!!!!! Je komt anders geheid in de problemen.

 50. Sinds een week krijg ik, zoals gebruikelijk meldingen om te updaten. steeds na inloggen de mededeling dat mijn TomTom Live Go 1005 niet ‘verbonden’ is. Wat kan hiervan de reden zijn? Alle snoeren zitten in de computer, de TomTom staat aan, maar geen verbinding!

 51. Hallo,
  Ik heb een probleem met het updaten van mijn TomTom XL. Elke keer als ik wil updaten geeft hij aan dat er problemen zijn en dat de update afgebroken is. Hoe kan ik dit verhelpen? Ik heb het inmiddels op 2 computers geprobeerd en op beide is het tot nu toe nog niet gelukt.

 52. Ik heb een update gedaan voor mijn tomtom navigate, voordat ik daar aan begin had ik Europa. Na de update had ik geen Nederland Belgie Duitland Engeland, dus eigenlijk Noord Europa was weg. Hoe kan dit. Weet iemand hoe dit kan. Vorig jaar heb ik nog een update gedaan van geheel Europa.

 53. Ik heb een oude TomTOM One. Wil je een plaatsnaam ingeven, dan zie je op de display de letter ernaast verschijnen. Wil je een A, dan krijg je de S, wil je een D dan krijg je de F, de P kun je niet ingeven. Weet iemand hoe ik dit probleem kan oplossen? De Tomtom is op deze manier niet te gebruiken.

  1. Heb hetzelfde meegemaakt met mijn go 720.
   Scherm en touchscreen verwijderd en zuivergemaakt en touchscreen gecallibreerd.
   Werkwijze kan je vinden op youtube

 54. Heb een tomtom 5000 trucker gekocht. Nu wordt geadviseerd om eerst een back-up te maken voor men update. Dit zou via tomtom home moeten. Ik zie echter niet waar en op welke manier dit mogelijk is. Heb wel mydrive geïnstalleerd. Hierop kan ik wel updaten maar zie niet waar ik vooraf een back-up kan maken

 55. Ik heb een tomtom go 60 nu wil ik een route maken deze route laat ik zoeken naar een alternatief met dit alternatief ga ik accoord en wil deze opslaan, dan gaat hij de route opslaan zoals hij het in eerste instantie gemaakt is. Dus hij slaat de alternatieve route niet op.
  Hoe kan ik de alternatieve route opslaan?

 56. ik heb een Tom Tom via 125 .
  ik voorzien hem steeds van de nieuwste updates .
  maar nu raakt het geheugen vol.
  hoe verwijder ik oude software van mijn Tom Tom

 57. Let op: onze website is op geen enkele manier verbonden aan TomTom. Onze website biedt onafhankelijke informatie over het updaten en het gebruik van TomTom navigatiesystemen.

  Als er problemen zijn ontstaan met het overzetten van nieuwe kaarten en het updaten van het besturingssysteem, is het handiger om direct contact op te nemen met TomTom zelf. De klantenservice van TomTom kan jou vervolgens helpen met het oplossen van de problemen.

 58. Ik heb een tomtom on xl europe

  na de recentste update heb k alleen kaartmateriaal van Benelux, Frankrijk en Monaco. Dit ondanks dat ik Eastern Central Europe Zone heb aangeschaft

  Zonde van mijn geld, want ik heb Duitsland ook nodig. Hoe dit op te lossen?

 59. Mijn probleem is hierboven al benoemd. De kaart van West Europa inclusief Nederland is ineens verdwenen. Als ik dit via Tom Tom Home wil oplossen wordt er aangegeven dat de run script niet is gemarkeerd en dat de installfinalize niet uitgevoerd kan worden. Help please help. Ben er al de hele dag mee bezig en nog geen steek opgeschoten.

 60. Ik heb ook een TomTom go 50.
  ik krijg op mijn mailadres [****] en update aangeboden en vervolgens wordt bij het inloggen mijn paswoord niet herkend. Dan vraag ik een nieuw paswoord aan en mijn Emailadress wordt niet herkend. Ook het aanmaken van nieuwe inloggegevens werkt niet. Dus graag advies!

 61. Vandaag kreeg ik een mail dat ik mijn totom one kan updaten. ik sluit de tomtom aan ,start het home programma en druk op installeren. Dan moet ik me aanmelden en vul mijn wachtwoord in. en krijg ik het bericht dat er op mijn e-mail adres geen account is, terwijl ik dat wel heb. Dus maak ik een nieuw account aan, en dan krijg ik het bericht dat er al een account is op dit e-mail account, en kom dus niet verder. Hoe kan ik dit oplossen?

 62. Na een kaart-update op mijn TomTom Eclipse AVN4429 is gesproken opdracht niet meer aanwezig.
  Volgens TomTom is dat een defect in de apparatuur , maar dit is niet waar. Ik heb namelijk een copy op een
  SDHC kaart , en dan is de voice opdracht wel werzaam. Wie kan mij vertellen wat er voor file’s nodig zijn om dit euvel te verhelpen. De tomtom helpdesk is in deze waardeloos. Opsturen en apparaat wat defect is laten repareren is hun oplossing…Ja..Ja!!!! wat een gezwam. ..Ter aanvulling…alle andere functies werken normaal , alleen trager.

 63. Ik heb op 3 maart jl. een kaartupdateversie – ordernummer 401443081 – bij u gekocht.
  Ik heb de stappen voor het updaten gevolgd (dit duurde erg lang, maar waarschijnlijk had dit te maken dat ik nog nooit een update had aangeschaft bij u) maar nog niet kunnen controleren of de update daadwerkelijk werd gerealiseerd.
  Ik krijg nu iedere keer als ik opstart een pop up met het verzoek ‘een navigatiesysteem te koppelen aan mijn computer’. Wat is het nut hiervan? U zult toch niet elke dag een nieuwe update hebben?
  Ik hoor graag van u.

 64. Hoi, ik heb een update gekocht voor Benelux en nu blijkt dat de kaart helemaal niet is geupdate! Het nieuwe gedeelte van de A4 staat er bijvoorbeeld niet op. Het gaat om een Carminat TomTom. Iemand enig idee hoe dit probleem op te lossen…?

 65. Ik heb een tom tom xl live. Vorig jaar heb ik een nieuwe kaart gekocht waarbij ik 4 keer een update krijg. De vorige keren ging het goed maar bij de laatste update van 2 maart geeft hij een foutmelding aan met als gevolg dat ik nu geen nieuwe update kan doen en ook mijn tom tom niet meer kan gebruiken.
  Wat nu, misschien foutje in de software????

 66. ik heb een tomtom XL IQ Routes.
  wilde mijn kaart update naar zuid zone of iets maar hij installeert maar voor de helft nederland zit er niet bij en nog veel meer. had eerst west Europa kaart is nu ook verdwenen. hoe krijg ik nu alles terug.
  wordt er een beetje moe van. heeft altijd goed gewerkt. maar na de update ben ik alles kwijt. wat er op stond. heb het ook met backup terug zetten maar dit lukt ook niet.
  had nog 1 update te goed.

 67. Ik heb een Tom Tom One en kreeg 5 maart een mail dat mijn abonnement op de kaart update sinds 15 september 2015 is verlopen en ik dus een nieuwe verlenging voor 1 jaar plus 2 maanden gratis moest nemen voor 29,97 euro. Echter ik hem mijn abonnement verlengd met 1 jaar op 12 september 2015 voor 29,97 (Benelux). Het is nu niet meer mogelijk om update’s op mijn Tom Tom te zetten. Krijg op 2 verschillende computers steeds een fout melding. Hebben hier meer mensen soms last van…

 68. Wij hebben een Tom Tom xl live die moest ik updaten heb ik gedaan alleen nu heeft hij ipv de kaart van West Europa de kaart van Zuid Europa erop gezet en nu is Nederland verdwenen hoe kan ik dit verwijderen en de juiste kaart erop zetten

  1. Ik heb precies dezelfde problemen. De kaart van Zuid-Europa staat erop, NL is weg inclusief mijn “thuis” en al mijn Favorieten evenals de Recente adressen…
   De TomTom is daarmee onbruikbaar.

   Ik wil erg graag dat het opgelost wordt! Is hier al een reactie op van TomTom?

 69. Ik gebruik al jaren de TomTom One. Tot gisteren deed hij het prima.
  Nu krijg ik hem niet meer aan, oftewel ik krijg de startknop niet meer ingedrukt. Kan ik dit (laten) repareren en zo ja hoe?

 70. Ik wil tomtom one updaten ,
  maar dat lukt niet omdat mijn computer aangfeeft dat er iets mis is met de “button “.

  Hoe moet ik nu verder ?

  afzender : Betty Blankenstein

 71. tomtom one xl deed het altijd goed bij windows7. na installeren windows10 wordt tomtom niet door computer gezien, andersom wel. Tomtom home opnieuw geinstalleerd, zelfde probleem. Hoe kan ik dit probleem oplossen

 72. Probeer mijn tom tom te updaten zoals ik al enkele keren heb gedaan , maar na een uur is er nog steeds de melding wacht op bruikbaar gps signaal….Zijn er problemen bij tom tom ?

 73. Beste,

  Mijn buurman die geen computer heeft, heeft mij gevraagd om een nieuwe kaart van West-Europa te installeren op zijn TomTom One. Wanneer ik zijn systeem aan mijn computer hang, en kijk naar de opties die ik er zijn, zie ik alleen de mogelijkheid om een update te kopen met 4 nieuwe versies gedurende een jaar, voor €64,95. Op internet wordt echte aangegeven dat ook een eenmalige update mogelijk is voor €54,95. Hoe kan ik die laatste optie installeren?

 74. heb een TOTOM VIA135MEurope aangeschaft.Bi het intypen van de eerste 2 tekens van het serie nr geeft het scherm een foutmelding aan.
  Downloaden lukt ook niet
  Wat kan ik hieraan doen.
  Heeft u eentel nr van een help desk ?
  Bij voorbaat dank voor uw advies

 75. heb problemen met de tomtom one (over genomen via marktplaats met 1 jaar oude kaart) , overal back up van gemaakt en na updaten van de tomtom deed hij niks meer (daarvoor deed hij het prima) , toen gereset en nu alles kwijt en zegt hij geen kaarten , herstel helpt ook niet , heb er spijt van dat ik hem heb willen updaten HELP

 76. Ik heb een TOMTOM ONE XLvan plm 6/7 jaar oud en heb geprobeerd hem te updaten .Ik had de indruk dat het goed gelukt was maar hij herkend nog steeds geen wegen die al meer dan 5 jaar nieuw zijn.Dus met de update zegt de computer dat alles geupdate is maar ik zie geen verschil. Is mijn TOMTOM soms te oud dat het niet meer kan? Of doe ik iets verkeerd?

  1. ik denk dat een one xl geen gratis kaartupdates krijgt, maar waarschijnlijk gratis mapshares, dat is een hemelsbreed verschil, mapshares zijn aanpassingen die door gebruikers doorgegeven worden,.
   wel kan de software geupdate worden, maar dat heeft niets met nieuwe kaarten te maken, die zijn volgens mij betalend. op marktplaats.nl zijn er verschillende aanbieders die dat voor 25 a 30 euro voor u oplossen.

 77. Ik heb de kaart gedownload en laten installeren maar ik zie niks op de tot tom.
  Hoe weet ik of alles nu in de navigator zit?
  Dat moet toch zichtbaar zijn op he scherm?

 78. als ik mijn tomtom start 25 aansluit om te updaten krijg ik geen verbinding
  tussen de pc en mijn g p s ( mydrive connect )
  mijn gps is maar 6 maand oud

 79. Na herhaaldelijk bellen naar tomtom, is de oplossing eenvoudig en ligt het niet aan antivirus of firewall. De oplossing is ‘ klik op de rechter muis van het icoontje MY DRIVE CONNECT , ga naar instellingen, maak chace leeg. Doe My drive CONNECT dicht. Start my drive CONNECT terug op via de startknop, alle programma’s en druk tegelijk de schift toets in. Sluit je gps aan en download de kaart opnieuw.

 80. Ik heb tomtom GO LIVE 1005. Daardoor heb ik gratis nieuwe kaarten. Ik heb geprobeerd de laatste nieuwe kaart op dit toestel te zetten maar krijg een foutmelding ” sommige van je items zijn niet geïnstalleerd. Ik klik op OK . Nu blijkt de kaart beschadigd door deze update terwijl ik niks fout deed. Kan u mij helpen het toestel weer op te starten??? Als ik de gps aanzet geeft hij ” geen kaarten gevonden.

  1. Mijn probleem heeft niks te maken met firewall want die is uitgeschakeld en ook NIET met antivirus want die is ook uitgeschakeld. Meer kan ik toch niet doen??? Het content downloaden op de pc is gebeurd, ik druk kaart herstel en blijf hetzelfde probleem hebben!!!

 81. Hallo Tomtom,

  Mijn TomTom Go 50 was aan het updaten toen mijn pc halverwege is uitgevallen. Sindsdien geeft mijn gps volgende weer: Geen kaarten beschikbaar.

  Mydrive heeft dan weer: uw gps is up-to-date. Wanneer ik in mydrive naar mijn kaarten kijk dan staat er wel bij ‘Kaart beschadigd’.

  Ik heb de gps al een gereset en pc herstart maar ik kan nergens die update hervatten.

  Hoe kan dit opgelost worden?

  Mvg

  Jimmy

 82. Na de update van mijn tom tom xl werkt hij niet meer, terwijl ik daar gisteren nog wel mee op de baan was. Dit is een serieus probleem voor mij omdat ik vandaag en de rest van de week dus geen gps mee heb.
  Ik wil hier graag asap een oplossing voor handen hebben, het kan niet de bedoeling zijn dat dankzij een update een perfect werkend toestel het plotseling niet meer doet. Ik heb het progje van tomtom home netjes opgevolgd met als resultaat dat de tom tom xl nu stuk blijkt te zijn.
  de quick gps fix was voor mij het belangrijkste motief om de update toe te voegen als ook de diverse werven via kaart updates die normaal levenslang waren toen ik dit apparaat kocht is blijkbaar ook niks van aan?

 83. Als ik mijn tomtom aansluit om te updaten krijg ik steeds te lezen:”geen navigatie aangesloten”en kom dus niet verder binnen mijn tomtomhome.
  Wat doe ik fout ?

   1. ik ook zelfde , 1 keer el gelukt maar nu half jaar later niet meer hebben windows 10 op de laptop staan, bij start 25 van ouders wel gelukt , bij mi niet, hoe kan dat?

 84. TomTom START (TM) (c) TomTom 2003-2010 Build -N/A-
  Hardware type: TomTom START
  Sub ID (feature) 01: 00 (000000000)
  Bootloader version: S5.5274 clist#540743 RUCT
  Checksum: 1EEA
  Memory: 32MB, Type:MDDR
  CPU ID: 32450003
  Clocks: 264.0 132.0 66.0
  GPS Type: GL2BCM4750 FFFF
  TFT Type: SamsungLMS350GF20 16
  Internal flash capacity: 2007040 KB
  MMC NAND Version (PRV): 36 48. MHz 4 B Samsung
  Startup mode: Reboot
  Device ID: XB7479100375
  Touchscreen calib. data:

 85. ik heb de nieuwe update “QuickGPSFix” en kaart voor zuid Europa voor mijn
  TomTom Start – 2Gb
  geïnstalleerd, maar nu werk hij niet meer.
  – Na activeren van “plan route” gebeurt er even niets en dan herstart de navigator.
  Hoe moet ik mijn TomTom Start weer werkend krijgen?

 86. Ik heb tomtom software op iphone 4. Al jaren. Nu zie ik laatste tijd dat updates erg groot zijn.1,9-2Gb. Net zo groot als app zelf? Er staat namelijk 2Gb grootte in instellingen. Dat levert nu altijd problemen op met updaten. Vrije ruimte probeer ik zo groot mogelijk te houden maar alleen bij deze app altijd problemen. Gaarne app dus kleiner aanbieden. Dit is by far de grootste update ooit. Even ook aan uw klanten denken graag. Of is er een andere oplossing? Kan ik ook eerst hele app verwijdren en daarna update weer doen? Lijkt namelijk dat dit hele app is qua grootte?

 87. Ik installeerde zonder problemen tom tom home.
  Hij wil maar niet verbinden met mijn tom tom go live 825
  Wat is de reden?
  Ik kan dat wel via mijn icoon van mydrive connect alwaar ik alle updates goed ontvang kan
  downloaden.

 88. Hallo,

  Ik probeer op mijn pc Tomtom Home te installeren.
  Mijn pc heeft Windows 8.
  Als ik via de site van Tomtom home het programma instaleer, wordt aan het eind van de installatie het programma opgestart. Dan krijg ik gelijk een melding dat er een update voor de versie die ik gebruik. Als ik dit aanklik krijg ik hetzelfde scherm van de installatie weer. ( Wijzigen / aanpassen of verwijderen ).
  Hier moet je een keuze maken. Wijzigen kies ik dan, omdat de andere optie aanpassen niet werkt en verwijderen geen optie is.
  Dan gaat weer een voortgangsbalk lopen en als die klaar is wordt het programma van Home weer geopend met de melding dat er een update is. En dit blijft iedere keer maar weer terug komen.
  Dus kan ik na 24 keer proberen en proberen nog steeds geen gebruik maken van Home om mijn tomtom te updaten.
  Behoorlijk vervelend !!!!

  Waarom kan ik niet gewoon een programma van jullie downloaden wat werkt ?

 89. Ik probeer al uren de door mij gekochte en betaalde kaartupdate te installeren via Tom Tom home en Tom Tom Drive. Mijn navigatie-apparaat is correct aangesloten, maar dat wordt niet door het programma herkend. Met de uitgebreide instructies kom ik geen steek verder. Ik wil graag de oorzaak weten of het gestorte bedrag terugkrijgen.

 90. vraag: Ik heb 1 november jl. de aanbieding met nieuwe kaarten updates gekocht, maar nadat ik de bestelling kon installeren kwamen de eerste problemen al tevoorschijn.
  Zodra ik nu de TomTom aanzet en een adres wil invoeren (navigatie-adres) wordt het scherm zwart en start hij opnieuw op. Voordat ik kaarten kocht had ik NOOIT problemen met de TomTom.
  Graag advies!
  Wat kan ik hier nu aan doen zodat hij wel functioneert?

 91. Goede avond
  Bij aangeven van het adres sappemeersterweg 4 op de Tom Tom worden we wel 300 meter verder
  Doorgestuurd en dit is heel vervelend vooral in nood b.v. 112 of ambulance
  Afwachtend op uw reactie
  Vriendelijke groet Hillie Wierenga

 92. Ik heb een tomtomgolive 1005 en wil deze updaten via my drive connect 4.0.6.2383 en de pc zegt dat hij niet verbonden is.Ikben steeds ingelogt.Wat kan het probleem zijn.Mijn navigatiekabel is inorde.

  1. ik krijg hetzelfde en dacht dat ik misschien een speciale datakabel moest gebruiken. maar dat is ook niet het geval. Wie weet hier antwoord op?

 93. Na updaten en vervolgens resetten van TomTom kom ik niet verder dan : Dit navigatie systeem is van..
  Stella meijers.
  Ik kan doen wat ik wiol, apparaat reageert nergens meer op.
  Ook niet naar uren opladen en weer resetten niet.
  Wat te doen?

 94. Ik wil een update maken op de SD-kaart. Tomtom-home meldt dat de SD-kaart tegen schrijven beschermd is en dat ik ongedaan moet maken. Hoe doe ik dat?

 95. Wil op onze TomTom One uit 2006 updaten en een nieuwe kaart installeren, het toestel bevalt goed en werkt nog prima.

  TomTom Home is geïnstalleerd op de computer maar herkent de TomTom One niet. De TomTom One zie ik wel via Configsys. Ik zie ook geen mogelijkheid voor update in het programma TomTom Home. De handleiding op internet biedt niet voldoende uitkomst.

  Graag een advies wat ik moet doen om het toestel te updaten en een nieuwe kaart te installeren.

 96. Kan mijn tomtomhome 2 niet meer gebruiken of uploaden omdat de systeembeheerder het systeem zodanig ingesteld heeft dat deze installatie niet kan worden uitgevoerd.
  Kan het programma ook niet verwijderen.
  Kom in een vicieuze cirkel en kan daardoor het programma niet meer gebruiken.

  1. Ik heb hetzelfde probleem, na een update van mijn Tomtom one XL met 1 GB geheugen kaart extra start het systeem op, moet taal en div keuzes maken en daarna hetzelfde ” geen kaart aanwezig.
   In het item ‘beheer mijn tomtom’ zie ik dat de applicaties ed er wel zijn, maar het extra geheugen zie ik niet.
   Kan ok niet kiezen tussen intern- en extern geheugen. Wie heeft een oplossing/tip hoe nu verder???
   Van een ‘oude versie die werkte heb ik nu een NAV waar ik niets aan heb

 97. Ik heb op 5 juli jl. een kaart voor mijn TomTom XL gekocht via de site TomTom home. Keurig de dik 41 euro betaald. Ik zou een mailtje krijgen met daarin een link zodat ik de kaart kon activeren. Tot op heden geen mail gehad, dus geen link, dus geen nieuwe kaart op mijn TomTom. Ik ben hier niet blij mee. Wat te doen?

  1. Dit overkomt mij dus nu net, 60 euro betaald voor een nieuwe kaart, wel een bevestiging van de aankoop ontvangen maar geen link of wat dan ook om de nieuwe kaart te downloaden.
   Is er bij u inmiddels al een oplossing hiervoor gegeven?

 98. Heb een Tomtom Go910
  Na de tomtom-home update word ie niet meer herkend door tomtom-home daarvoor wel en ik heb ook de extra file gedownload home-Images.zip en uitgepakt neer gezet doet niets helaas.

 99. Ik heb een TomTom XXL van ongeveer 3 jaar oud. Bij een reis van Aartselaar naar Paal in Nederland kreeg ik tweemaal een indicatie om een straat in te draaien die er niet was en die er zeker vroeger ook niet was. Dus aan het ontbreken van een kaart update kan het niet liggen. Dit is reeds eerder voorgekomen op een andere route. Wat loopt er verkeerd?

 100. Ik wil doorgeven dat de Vaartdijk in Assendelft via de TomTom leidt tot het aankomen bij de Vaartdijk in Krommenie. Via de ANWB routeplanner komt wel het juiste adres tevoorschijn.

  Graag wijzigen! Ik was niet de eerste die bij het verkeerde adres stond. De bewoners hadden geregeld mensen die bij het andere adres moesten zijn.

 101. blijkbaar heb ik al een account, waarvan ik het wachtwoord niet meer weet.
  hoe kan ik toch verder komen met updaten?

 102. Beste,
  Ongeveer 5 jr. geleden een TomTom XL black versie aangeschaft. Werkte prima totdat ik onlangs een update/upgrade zocht.

  Omdat ik ondertussen van Windows XP naar Windows 7 was verhuisd en de oorspronkelijke software kennelijk niet in back up is meegenomen, kan ik niets meer met deze TOMTOM in de de nieuwe Windows versie. Constante melding : Geen kaarten beschikbaar.

  Opnieuw TOMTOM home versie 2.9 geinstalleerd, reparatie/herstel geprobeerd.

  Nog steeds geen resultaat, dus nog steeds geen kaart.

  Geneigd om nu kaarten aan te schaffen, maar of dat de oplossing is betwijfel ik ten zeerste.

  Graag uw advies,

  Vr;gr; Ben van Wijngaarden

 103. Ik heb geen reactie maar wel een probleem: de TomTom schreeuwt om de haverklap “KOEKKOEK” en dan verschjnt er een icoon met een autootje en een getal daaronder – erg irritant.
  Maar ik krijg het niet voor elkaar om iets of iemand van TT te pakken te krijgen. Nog irritanter. Wie helpt mij?

 104. ik wil mijn TomTom XL updaten, want ik heb een abonnement voor 1,5 jaar , maar mijn kaart schijnt te klein te zijn om alles te kunnen updaten, waar moet die nieuwe kaart dan in, als ik hem aan ga schaffen??? aan de onderzijde waar ook de stekker in zit?? ik weet niet hoe ik dat los kan maken… gr Joke

 105. Na update van mijn kaartje uit mijn Mazda CX-5. herkent het systeem mijn kaart niet meer.
  Wat nu te doen?????

 106. Goede dag.
  We hebben op 09-03-2015 een nieuwe tomtom gekocht via Bol.com type GO 50 . Inmiddels zijn we met onze camper naar Frankrijk geweest en zijn er mee geconfronteerd dat de tomtom regelmatig uit zichzelf een andere weg neemt tot onverharde wegen toe , zonder dat we dit hebben ingesteld. Dit is heel lastig omdat we met onze nieuwe grote camper op wegen en paden uit zijn gekomen waar je eigenlijk niet wilt zijn. Onze vraag is kan deze tomtom nog omgeruild worden naar een tomtom voor campers want dit is voor ons geen prettige ervaring geweest ?
  Met vr. groet. Hennie en José Kooijmans

 107. Ik heb een al tamelijk oude maar nog prima functionerende TOMTOM ONE (4N00.001).
  Nu heeft mijn autoruitbevestiging het begeven en dit type is blijkbaar niet meer verkrijgbaar.
  Is er een andere geschikt voor mijn ONE?

  1. Beste Tomtom, ik ben zéér tevreden over mijn start 50, doch na het instellen van een nieuw account is het
   na ca 8 maal niet gelukt een nieuw wachtwoord te plaatsn. Steeds krijg ik de melding try later.
   Graag zou ik een oplossing ontvangen zodat ik mijn tomtom start50 kan bijwerken, groeten hrry.

   1. Beste,
    Heb ongeveer hetzelfde probleem gekregen. Let erop dat je wachtwoord niet langer is dan 12 karakters. Ik had een wachtwoord ingesteld met meer. Ging ook niet tot ik er de eerste 1é maar van indrukte. Toen ging het wel.

   2. Heb Tom Tom One 3 Edition (4no1.002) met west Europa kaart geïnstalleerd maar Duitsland mis ik hierop en dat wordt door mij het meest gebruikt , de vraag is hoe kan dat . En hoe krijg ik De kaart van Duirsland nu ook geïnstalleerd

    1. Beste Hein,

     Heb jij inmiddels al een gepaste oplossing gevonden?
     Ik heb namelijk hetzelfde probleem en tot op heden heb ik nog niets gevonden wat werkt. (al gebruik ik de TomTom Start ipv One)

  2. Beste mensen het is een tijdje geleden dat ik mijn tom tom one heb ge update. Ik ben mijn e-mail adres en wachtwoord waarmee ik dit deed vergeten . Heb inmiddels een ander e-mail adres.
   Hoe kan ik dit voor elkaar krijgen dat ik het weer kan uploaden?

   1. HALLO,
    IK KAN EEN TT ONE 4N00.003 VAN IEMAND OVERNEMEN
    ER ZIT GEEN ORIGINEEL SD KAARTJE IN EN KABELTJES ONTBREKEN.
    IS DEZE TT GRATIS TE UPDATEN??
    HEB OOK GEEN IDEE HOE OUD DEZE IS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.