Tomtom XL LIVEtomtom-xl-liveDe Tomtom XL LIVE is een Tomtom navigatiesysteem met een 4,3 inch display. De Tomtom XL LIVE is voorzien van een kaartenbestand van 42 Europese landen.

De afmeting van de Tomtom XL is 12,30 x 8,20 x 2,70 centimeter. De navigatie weeg 185 gram en is alleen verkrijgbaar in de kleur zwart.

De Tomtom XL is voorzien van een breedbeeld touchscreen (320 x 240 pixels) en heeft een TMC-ontvanger en bluetooth-ondersteuning. Extra multimediale opties heeft de Tomtom XL LIVE helaas niet.

De Tomtom XL LIVE is al verkrijgbaar vanaf:
€99,99

Software

De Tomtom XL LIVE is voorzien van de software IQ Routes. Dit is software dat je van extra geavanceerde informatie kan voorzien. Denk hierbij aan rijstrookaanwijzingen, nuttigen plaatsen. (hotels, restaurants, tankstations etc.) Je krijgt met IQ Routes ook toegang tot de opties MapShare en HD Traffic. Met MapShare kun je als Tomtom-gebruiker zelf wijzigingen doorgeven en ontvangen van andere Tomtom-gebruikers. Hierdoor is de Tomtom extra up-to-date!

Met IQ Routes zoekt Tomtom automatisch de snelste weg voor je reis, hierdoor ben je altijd verzekerd dat je op tijd op je eindbestemming aankomt. Een ander onderdeel van IQ Routes is HD Traffic. Dit is een optie die wegwerkzaamheden en files opzoekt. Deze worden via HD Traffic opgenomen en verwerkt in je route. Hiermee kan jouw Tomtom navigatiesysteem deze wegen mijden. De informatie van HD Traffic wordt opgevangen door anonieme GSM-data files. Deze worden gegenereerd door andere Tomtom-gebruikers.10 gedachtes over “Tomtom XL LIVE”

 1. We hebben een tomtom model 4ET03 met verouderde kaarten.
  totaal geheugen is 1885,8 mb en 171,9 mb vrij geheugen.
  Kan ik nieuwe kaarten erop installeren ?

 2. Waar kan ik tomtom xl live laten maken de touchscreen is defect haart een adres in de buurt van Hilversum eo streken
  BVD geer suurling

 3. Ik reed vanavond over de A4 tussen Delft en Schiedam. Mijn TomTom XL dacht dat ik door een weiland reed.
  Thuis probeerde ik de TomTom te updaten. Dat leek te lukken (altijd een aantal keren proberen voordat er echt verbonden wordt) de update liep blijkens mijn PC. Echter na de update werd de route over de A 13 gegeven. Het onlangs geopende stuk A4 is kennelijk nog niet bij TomTom bekend.

 4. Na update tom tom home is mijn tom tom onbruikbaar geworden start niet meer op terwijl ik deze nagenoeg alle weken gebruik zonder enig probleem.
  De update was niet geslaagd geen probleem progje was klaar ik sluit het af neem de tom tom mee in de wagen en enkel zwart scherm heel leuk weeral.

   1. kan gebeuren dat je gewoon een nieuwe kabel moet kopen voor je tomtom. had dat probleem ook
    omdat hij nietmeer wou opladen. blijkbaar was mijn kabel versleten waardoor hij nietmeer wou opladen

 5. mijn TomTom XL live wordt niet herkend dus kan ik ook geen updates ontvangen.
  Graag uw hulp.
  Vriendelijke groet,
  N. van Tongeren

  1. Dat probleem heb ik al meer dan een jaar. Kan ook nergens terecht voor hulp, uitermate frustrerend en slechte service! Is voor mij een reden om nu naar een ander merk navigatie te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.