Tomtom ONE updatenBen je in het bezit van een Tomtom ONE navigatiesysteem en wil je dat deze up-to-date is? Dan kun je jouw Tomtom ONE updaten.

Tomtom ONE updaten, hoe doe ik dat?

Het updaten van je Tomtom ONE navigatiesysteem is helemaal niet moeilijk! Om je op weg te helpen met het updaten, hebben wij in een aantal stappen uitgelegd hoe je jouw Tomtom ONE kunt updaten met de software van Tomtom HOME.

Om de update te kunnen uitvoeren moet je de software van Tomtom HOME wel op je computer of laptop hebben geïnstalleerd.

Tomtom HOME downloaden
Om Tomtom HOME te kunnen installeren op je computer of laptop, moet je de software eerst van internet af downloaden. Weet je niet hoe dat moet? Ga dan naar deze pagina.

Tomtom HOME installeren
Zodra je Tomtom HOME gedownload hebt, moet je het bestand van Tomtom HOME uitpakken, openen en installeren met de installwizard. Lukt het installeren van Tomtom HOME niet? Ga dan naar onze ‘Tomtom HOME installeren‘ pagina.

Tomtom ONE updaten in een paar simpele stappen

1. Navigatiesysteem aansluiten
Sluit je Tomtom ONE navigatiesysteem aan op je computer of laptop. Dit kun je doen met het bijbehorende USB-kabeltje.

2. Openen software
Na het aansluiten van je navigatiesysteem aan de computer, opent automatisch Tomtom HOME op je computer. Als dit niet gebeurt kun je Tomtom HOME handmatig openen door op het icoontje te klikken op het bureaublad.

3. Updates zoeken
Klik binnen het programma van Tomtom HOME op de optie ‘Updates zoeken’. Tomtom HOME gaat met deze optie op zoek naar beschikbare updates.

4. Updates installeren
Tomtom HOME geeft na het zoeken naar updates aan of er een update gevonden is of niet.
Als er inderdaad een update gevonden is kun je op deze optie ‘Update installeren’ klikken. De software van je Tomtom ONE navigatiesysteem wordt hierdoor bijgewerkt.

Klaar! Je Tomtom ONE is geüpdatet!
Na het bijwerken krijg je een melding in je scherm waarin staat dat de software van jouw Tomtom ONE is bijgewerkt. Je kunt deze nu afkoppelen.

 24 gedachtes over “Tomtom ONE updaten”

 1. ik heb de TomTom ONE-XL al jaren, ook elk jaar betaald voor updates NU wil ik weer updates doen, en er start dat ik een oude tomtom heeft er worden geen updates voor gedaan, deze heeft mij rond de 400 euro gekost, nu zou ik en nieuwe moeten kopen, Dit klopt gewoon niet.????

 2. Goedendag,
  Van iemand heb ik haar Tom Tom One gekregen. Met CD erbij. Ik heb het geïnstalleerd, alles gaat goed. Maar nu kan ik niet updaten. Ik zie nergens in de Tom Tom Home de mogelijkheid om een update te doen, Het is versie 1.2 Maakt dat wat uit? Ik volg dat wat jullie op de site aangeven bij het updaten van Tom Tom One.
  Wat kan ik anders doen om alsnog te updaten?

  1. Hallo Cas, Tomtom home versie 1.2 is volgens mij van 2006. Het zal zeker zaak zijn om eerst Tomtome home naar een recentere versie te krijgen (als dat nog kan).

 3. ik heb een tomtom one xl

  ik wil graag een kaart van west europa erop zetten hoe doe ik dat ik heb tomtom home maar mijn tomtom one xl is meer 2 gig groot moet ik dan eerst de kaart kopen dan de uode kaart van me tomtom one xl verwijderen dan de nieuwe erop kopieren?

  1. Hallo John, voor de installatie van Kaart Europa Tomtom one xl is het belangrijk dat je voldoende geheugen vrij hebt op je kaart. Controleer dus voor je de nieuwe kaart voor je Tomtom One XL koopt of er genoeg ruimte is. Of dat je een grotere geheugenkaart kunt installeren.

   1. groter past er niet in ik niet zoals de nieuwe tomtom een gleuf voor een grote sdkaart

    dus jij wil zeggen koop een nieuwe kan ik niet want die nieuwe tomtoms hebben geen beperkte snelheid invoer weet jij misschien welke tomtom wel ?

    1. Inderdaad, check of de huidige geheugenkaart wel genoeg opslag ruimte heeft voor de update. Anders zit je straks met een half werkend systeem. Een nieuwe Tomtom kopen is soms een betere optie. Kies er dan eentje met een geheugenkaart die je kunt wisselen. Dat je later een grotere kaart kunt plaatsen.

     1. een nieuwe tomtom is geen betere optie want daar kun je bij instellingen niet beperkte snelheid aan passen maar kunnen jullie garanderen dat in de Tomtom start 25 m dat wel kan beperkte snelheid aanpassen?

 4. Hallo, ik heb een tom tom one ,gekocht via via ,dus waarschijnlijk al een oudje.
  Ik heb die een paar keer kunnen updaten via internet,maar nu gaat dat niet meer ,krijg steeds de melding dat hij te oud is ,kan ik op een andere manier mijn tommie nog updaten?

  1. Beste Ilonka, het kan inderdaad zo zijn dat er helaas geen updates meer uitkomen voor jouw versie. Maar gelukkig heb je recent nog een update gehad.

  2. Ik krijg ook die melding van mijn TT on exl gelukkig heb ik die gratis maar toch, heel vervelend dat TT geen updates maakt voor de kleinere navigatietoestellen je bent dan bijna verplicht om een nieuwere versie aan te schaffen. Grrrrrr

 5. Als de update niet op uw TomTom past moet uw een grotere MicroSD card kopen.
  Deze kunt u in diversen webwinkels en andere elektronicazaken aanschaffen.

  Met vriendelijke groeten,
  Erik

 6. 21-05-2016

  Geachte Lezer,

  Mijn vraag is relatief simpel: “Is er ook een kaart voor de TomTom One van/voor IJsland?”
  Ik zie uit naar uw reactie!

  Met vriendelijke groet,

  Erwin.

 7. hallo,
  Ik wilde graag mijn huidige tom tom map west europa updaten.
  De updated maps zijn echter net te groot voor de opslag capaciteit van de tom tom one .Helaas heb ik nu €54 euro voor niets besteedt. Waarom wordt dat niet van te voren gemeld asn de consument.
  Kan ik mijn geld terug krijgen?
  Grt Luc

  1. Hallo Luc,
   Heb je dit op kunnen lossen? Zo ja, hoe?
   Wij hebben hetzelfde met de kaarten van Zone Noord, die is ook te groot.
   Groeten, Rudi

  2. Je moet gewoon een kopie maken van je kaartje op een groter kaartje, even testen of alles werkt en je kan er extra kaarten opzetten!

 8. Ik heb een TomTom XL One uit 2010-2011, welke ik deze week heb ge-update. Helaas kan ik de kaart van Europa nu niet meer opgestart krijgen. Heeft iemand enig idee waar dit aan ligt?

 9. Dag Ron, standaard zit op de TomTom One alleen de BeNeLux landen erop. Je moet de kaart van Duitsland eerst downloaden ( tegen kosten ca. € 50, ) voordat je kaartwissel kunt uitvoeren.
  Succes

 10. hallo
  ik heb een tomtom one van circa 2010.
  Nu wil ik hem in programmeren voor Duitsland en hij vind Duitsland niet meer.
  Geeft al gelijk bij het invoeren van D niets gevonden.
  Hoe krijg ik Duitsland er weer in.
  Met downloaden lukt het ook niet.

  bvd

  Rob

  Roermond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.