Tomtom MyDrive software en bijwerkenTomtom MyDrive is net als Tomtom HOME software waarmee je jouw Tomtom kunt bijwerken. Alle navigatiesystemen kunnen met deze software worden bijgewerkt.

De software van Tomtom MyDrive is niet voor alle Tomtom navigatiesystemen beschikbaar. Bepaalde Tomtom modellen maken namelijk gebruik van de software van Tomtom HOME.

De onderstaande Tomtom navigatiesystemen maken gebruik van MyDrive

 • GO 400, GO 500, GO 600, GO 6000
 • GO LIVE Camper & Caravan
 • GO LIVE TOP GEAR EDITION
 • GO 800-seroe
 • GO LIVE 820/825
 • GO 1000-serie / GO 1005-serie
 • VIA 110 t/m 135
 • START 60
 • START 20-serie en 25 serie
 • BUE & ME TOMTOM 2-serie
 • SONY XNV-serie
 • TOMTOM CONNECT
 • PRO-serie

Tomtom updaten met Tomtom MyDrive

tomtom-mydriveVolg de onderstaande stappen om jouw Tomtom navigatiesysteem te updaten met de software van Tomtom MyDrive. Het is verstandig om voor het updaten van je navigatiesysteem een kopie of back-up.

1. Installeer MyDrive op je computer
Download en installeer MyDrive op je computer. Wil je weten waar je MyDrive kunt downloaden? Klik dan hier.

2. Sluit je Tomtom navigatiesysteem aan
Sluit je Tomtom navigatiesysteem aan op je computer of laptop. Dit kan via de USB-kabel die bij je navigatiesysteem hoort. Deze is standaard meegeleverd. Als deze stuk is kun je een kabel nabestellen.

3. Tomtom MyDrive openen
Tomtom MyDrive wordt na het aansluiten automatisch geopend in je browser. Gebeurt dit niet? Dan kan je de software handmatig openen door op het pictogram Tomtom MyDrive aan te klikken in het startmenu. Of via het bureaublad als je daar een pictogram hebt aangemaakt.

4. Inloggen op Tomtom MyDrive
Als je op de webpagina van Tomtom MyDrive zit, moet je de inloggegevens van je MyDrive-account invullen. Heb je nog geen account? Dan kan je deze heel gemakkelijk aanmaken op deze pagina: Tomtom MyDrive aanmaken.

5. Ingelogd op Tomtom MyDrive
Als je bent ingelogd met je account, kom je op het dashboard terecht. Op deze pagina staat het overzicht van alle mogelijke updates voor MyDrive.

6. Mijn inhoud
Klik in het menu op ‘Mijn inhoud’. Klik hierna op ‘Update selectie’. Als er een update beschikbaar is zal dit worden gemeld op deze pagina.

Als er geen update beschikbaar is kun je jouw navigatiesysteem rustig loskoppelen en stoppen met het zoeken naar updates. 

7. Updates installeren
Als er wel een update beschikbaar is, kun je deze installeren. Je ziet de voortgang van de installatie in je scherm verschijnen. Als de installatie voltooid is wordt het venster automatisch afgesloten en opnieuw geopend. Je krijgt het dashboard te zien. Hier kun je direct controleren of je alle updates van MyDrive hebt geïnstalleerd. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw Tomtom navigatie helemaal up-to-date is!11 gedachtes over “Tomtom MyDrive software en bijwerken”

 1. Beste
  Ik probeer een route GPX van mijn computer mydriveconnect te uploaden naar mijn navigatie. Echter dit lukt niet. Ik heb een start60 model 4EN62. Via de handleiding van tomtom zou ik op mijn navigatie bij services behalveverkeersinfo en flitsers ook nog een vakje ‘my drive’ of ‘mijn routes’ moeten zien. Die zijn er echter niet. Hoe kan ik dit voor elkaar krijgen.

  1. een GPX route via Mydriveconnect installeren die niet werkt kan liggen aan niet de laatste update, niet voldoende schrijfruimte (ik dacht 400 mb vor tomtom go60).Tomtom go moet verbonden zijn met je computer via Mydriveconnect. De routes en tracks kunnen niet op dezelfde geheugenkaart worden opgeslagen als de geinstalleerde tomtom kaarten. Hopelijk kom je hier verder mee.

   1. Beste
    Kan het zijn dat tomtom start60 niet geschikt is om routes gpx van de computer naar de navigatie over te zetten. ik heb een nieuwe geheugenkaart en geformateerd in mijn navigatie zitten en voldoende ruimte. En zeker eerst alles geupdate.
    En uiteindelijk lukt het niet en op mijn start60 zie ik niet bij services een vakje met routes, wel een vakje met fliters en kaarten.

    1. Volgens Tomtom zou de Tomtom Start 60 wel voor gpx routes geschikt moeten zijn. Maar op basis van wat je beschrijft zie ik zo geen oplossing voorhanden, helaas.

 2. ik probeer mij via 135 te updaten met mydrive connect. Maar na 50% gaat er iets fout. De TT komt met de melding dat de verbinding met de server is verbroken

 3. Op mijn C schijf staat meer dan 5 Gb aan data in AppData-Local-TomTom-HOME3-cache voor mijn TomTom Drive. Kan ik die allemaal verwijderen?
  En hoe kan ik TomTom MyDrive instellen dat de data niet op schijf C maar ergens anders wordt gezet?

 4. Ik weet niet of ik hier terecht kan met mijn vraag maar toch even proberen

  ik zag een aanbod in my tomtom om te upgraden van mij 22 maanden oude kaarten
  de goedkoopste keuze was alleen bnlux ik dacht waarom niet naar de rest van Europa ga ik toch niet meer dus ik klik op aankopen en volg de stappen twee keuze voor welk apparaat en daar is misschien iets mis gegaan ik ik koos voor ander model omdat ik meende dat mij via 125 niet bij de eerste keuze zat.
  betaald en tot mijn verbazing werd ik daarna verwezen naar tomtomHome om te installeren wel vreemd als je in mytomtom bent ingelogd
  uiteindelijk dan maat tomtomhome geïnstalleerd maar daar kan ik dus geen verbinding mee maken op te installeren via mytomtom zie ik wel dat ik een kaart heb aangeschaft maar hij geeft ook aan dat er geen update van kaarten zijn.
  Ik weet echt niet meer wat ik nu moet doen

 5. Ik kon vroeger met tomtom home mijn beginscherm, stemmen e d veranderen. Met Mydrive connect lukt dat niet, hoe kan ik dit doen?
  Ik heb een TT rider 400 en een Imac. Helaas werkt Tyre niet op de mac, volgens de beheerder gaat die niet komen. Wanneer komt TT wel iets voor de Mac?

  1. idem, met mijn tomtom start 20 kan ik op met MYDRIVE (op mijn imac) ook geen extra dingen installeren. Ook geen backup maken. 🙁
   irritant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.