Tomtom HOME updatetomtom-homeAls je Tomtom HOME hebt geïnstalleerd kun je jouw Tomtom navigatiesysteem gemakkelijk up-to-date houden. Hierdoor voorkom je dat je op de verkeerde weg terecht komt of verdwaald raakt.

Download Tomtom HOME

Heb je Tomtom HOME nog niet geïnstalleerd op de computer?  Lees verder

Tomtom HOME update met Tomtom HOME

tomtom-home-updateOm je Tomtom navigatiesysteem met Tomtom HOME te kunnen updaten moet je de onderstaande stappen volgen. Voordat je gaat updaten is het misschien verstandig om een back-up van je Tomtom te maken.

1. Sluit je navigatiesysteem aan
Sluit je Tomtom navigatie aan op je computer met de bijgeleverde USB-kabel. Tomtom HOME wordt automatisch geopend. Mocht dit niet het geval zijn kun je Tomtom HOME handmatig openen via mijn programma’s.

2. Zoeken naar updates
Als Tomtom HOME geopend is zoekt het programma automatisch naar updates. Dit kan enkele minuten duren. Zoekt Tomtom HOME niet automatisch naar updates? Klik dan op ‘Update mijn navigatiesysteem‘.

3. Updates gevonden?
Als Tomtom HOME updates heeft gevonden, staat dit in het venster vermeld. Als dit het geval is kun je deze updates installeren door op ‘Download updates‘ te klikken.

Heeft Tomtom HOME geen updates gevonden? Dan hoef je niet verder te zoeken naar updates en kun je jouw Tomtom loskoppelen van de computer.

4. Klaar met downloaden updates
Als Tomtom HOME update klaar is met het installeren van de updates op jouw Tomtom navigatie, ben je klaar met de Tomtom HOME update.

5. Tomtom navigatie loskoppelen
Na het downloaden van de Tomtom HOME update kun je jouw navigatiesysteem loskoppelen van de computer. Om het systeem te kunnen loskoppelen moet je in het Tomtom HOME menu een paar handelingen verrichten. Klik op Apparaat en klik hierna op Koppelnavigatiesysteem los. Je kunt nu de USB-kabel uit je computer en navigatie halen.

Klaar!
Je hebt je Tomtom navigatiesysteem succesvol geüpdatet met Tomtom HOME.


7 gedachtes over “Tomtom HOME update”

 1. Beste, ik heb een TOMTOM 335,SE (XL) special edition met mapppen van de USA en Canada.
  Is het mogelijk om kaart van Benelux to dowloaden en op deze TOMTOM te plaatsen , zonder dat mijn huidige kaart(en) in de problemen komen ?.

 2. ik heb een mail gekregen met updates voor mijn tomtom.
  blijkbaar is er iets misgegaan, want nu heb ik alleen nog maar scandinavie.

  1. De laatste update bij mij had als gevolg dat ik de kaart van Nederland plotseling mis.
   Ik kom er niet achter wat het probleem is. Wie helpt?

 3. Nadat ik windows 7 ultimate heb geüpgraded naar windows 10 pro, wilde ik TomTom Home2 winlatest installeren op mijn PC, kreeg ik de volgende meldingen. RunScript aangeroepen, terwijl deze niet is gemarkeerd om te worden uitgevoerd. InstallFinalize aangeroepen, terwijl geen installatie werd uitgevoerd.

 4. Waarom is een e-mail adres van tomtom zo moeilijk te vinden?
  Ik krijg steeds een leeg pop-upscherm van Tomtom waarmee niets kan worden gedaan en ik krijg het ook niet weg. De enige mogelijkheid is opnieuw opstarten en hopen dat het scherm wegblijft.

 5. Ik heb een kaart-update digitaal gekocht bij TomTom. Ik moet een activeringscode invoeren. Hoe ontvang ik deze? Als ik een account aan moet maken, hoe kom ik op de juiste site?
  Begrijp ik het goed dat ik deze update ook gratis had kunnen krijgen?
  Wat raadt u mij aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.