Tomtom BridgeSinds begin 2014 heeft Tomtom een nieuwe soort hardware op de markt gebracht. De Tomtom Bridge is een 7 inch tablet dat bedoelt is voor de zakelijke markt.

Bedrijven kunnen met de nieuwe Tomtom Bridge hun eigen zakelijke toepassingen integreren en een eigen platform ontwikkelen. De software kan dus helemaal aangepast worden naar de bedrijfsactiviteiten en wensen van een bedrijf die de Tomtom Bridge gaat gebruiken.

De Tomtom Bridge tablet is uitermate geschikt voor taxi- en logistieke bedrijven. Met de ingebouwde GPS functie kunnen de wagens namelijk worden getraceerd.

Specificaties

 • 7” touchscreen WSVGA
 • Qualcomm Snapdragon processor
 • USB/BT/WiFi connectivity
 • Micro SD ingang
 • G-sensor, compass, Gyro
 • Geïntegreerde 2W speaker

Voordelen van de Tomtom Bridge

Met de Tomtom Bridge kunnen bedrijven die actief zijn in de logistieke sector veel tijd en geld besparen. Door het nieuwe systeem van de Tomtom Bridge kunnen zij namelijk efficiënter werken.

We hebben een aantal voordelen Tomtom Bridge op een rijtje gezet:

1. Traceren van vervoer
Met de Tomtom Bridge kun je traceren waar een auto rijdt en hoelang de bestuurder uiteindelijk in de auto heeft gereden.  Zo kan eventuele misbruik snel worden opgespoord en kunnen ritjes van logistieke bedrijven worden verbeterd. Het volgen van een auto geeft ook inzicht bij een groter wagenpark zonder te bellen.

2. Benzinegebruik en rijgedrag meten
Met de informatie die de Tomtom Bridge registreert, kunnen logistieke bedrijven ook kijken naar het benzinegebruik van de auto’s binnen haar wagenpark. Hierbij wordt ook geregistreerd hoe de rijstijl is van de bestuurder van het voertuig. Voordeel is dat je dus een vastlegging hebt die je kunt evalueren met de bestuurder.

3. Realtime contact
Voor verhuurbedrijven heeft de Bridge nog een interessante feature: je kunt namelijk als verhuurbedrijf in contact blijven met de verhuurde auto. Als de verhuurde auto een ongeluk krijgt, kan deze direct informatie versturen naar het verhuurbedrijf.Een gedachte over “Tomtom Bridge”

 1. Geachte,

  Kan ik de TomTom Bridge gebruiken als stand-alone tracking unit of heb ik hier een extra unit voor nodig?

  mvg,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.